Prasidėjo LĖTO TURIZMO mokymai

Prasidėjo LĖTO TURIZMO mokymai

06 Kov Parašė į Naujienos | Komentarai

2019 m. Druskininkų VVG kartu su Alytaus rajono VVG pasirašė tarptautinio bendradarbiavimo projektą „Lėtos kultūros patirtys 2.00/CultTrips 2.00″. Projekte, kurio vertė 97 tūskt. Eur, dalyvauja VVG iš Liuksemburgo, Vokietijos, Austrijos, Lietuvos, Italijos, Švedijos. Projekto dėka Druskininkų savivaldybėje pradedama įgyvendinti lėto turizmo kultūra, vietos gyventojų paslaugos bus siūlomos tarptautiniu mastu, tikimasi mūsų paslaugomis sudominti turistus iš visos Europos.

Įgyvendinant projektą Druskininkuose vasario mėn pradėti mokymai „Lėtas turizmas“, kuriuos veda lektorė Henrieta Miliauskienė. Mokymai skirti Druskininkų savivaldybės lėto turizmo paslaugų tiekėjams. Mokymų dalyviai gilinosi į Slow Trips apibrėžimą, siekė sužinoti, kaip sukurti Slow Trips produktą / paslaugą, kokia siūlomos paslaugos / produkto kainodara,  pildė Slow Trips produkto / paslaugos aprašo šabloną.

Kovo mėn. projekto dalyviai kartu su Birštono ir Alytaus r. savivaldybės lėto turizmo mokymų dalyviais dalyvavo išvažiuojamuosiuose renginiuose – kurių tikslas mokytis vieniems iš kitų, dalyvaujant Slow Trips programose. Druskininkų savivaldybėje savo namų duris atvėrė Druskos karaliai Aušra ir Tauras Česnulevičiai, kurie nustebino visus kūrybiškomis sūriomis idėjomis, netikėtais Slow Trips užrašais, upėtakiu, kurį svečiai valgė iš druskos lėkščių. Taip pat buvo lankomasi Didžiasalyje Augų ūkyje. Ūkininkė Gražina Auguvienė visus užbūrė savo energija, kaimiškomis pamirštomis „pramogomis“, sūrių gausybe, gyvenimišku nuoširdumu.

Alytaus rajone įspūdį paliko Sparnuotųjų HUSARŲ programa, kurios metu sodybos savininkas Rolandas nustebino husarų ir savo protėvių istorija. Šį atminimą saugo ir siekia perduoti istoriją atvykstantiems svečiams. Mokymų dalyviai turė unikalią galimybę pajusti įspūdingų šarvų svorį, pasipuošti nuostabiais husarų apdarais, išbandėme husarų treniruočių subtilybes.

Šaltalankių projekto dalyviai degustavo ekologiniame „Amberry“ šaltalankių ūkyje. Svetingi ūkio šeimininkai leido pajusti visą šio augalo auginimo procesą, mokė atskirti augalą „vyrą“ nuo augalo „moters“ , patiems leido išsispausti natūralių sulčių ir pasigaminti nuostabaus skonio šaltalankių gėrimo. Vaišino šaltalankių uogiene, želė saldainiais ir ypatingo skonio gira.